
cherry kiss
Multiwitaminowy peeling cukrowy z liofilizowanymi wiśniami i acerolą
Dla każdego rodzaju cery, z wyjątkiem cery wrażliwej, naczynkowej i trądzikowej.
Wiśniowy peeling do twarzy z kryształkami cukru trzcinowego, liofilizowanymi wiśniami i acerolą. Peeling zawiera także ekstrakt i olej z wiśni, olej migdałowy oraz kwas hialuronowy. Doskonale złuszcza warstwę rogową naskórka, nawilża, wygładza oraz odświeża koloryt skóry.
*Liofilizowane wiśnie oprócz wyjątkowego aromatu zachowują właściwości regenerujące i antyoksydacyjne.
pojemność: 220 g
kod: 53435
Składniki aktywne:
Liofilizowane wiśnie - zachowują właściwości odżywcze świeżych wiśni. Są źródłem witaminy A, która odżywia i regeneruje skórę, witaminy C, poprawiającą syntezę kolagenu, wzmacniając także ścianki naczyń krwionośnych. Chronią tkanki przed wolnymi rodnikami opóźniając razem z zawartą witaminą E proces starzenia się skóry.
Acerola - wykorzystywana jest w kosmetyce, ze względu na obecność witaminy C oraz beta-karotenu. Wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych zapobiegając ich pękaniu i pojawianiu się tzw. pajączków. Z kolei beta-karoten redukuje objawy trądziku pospolitego oraz spowalnia procesy starzenia się skóry.
Olej z wiśni - niezwykle bogaty w witaminę E, flawonoidy i kwasy nienasycone. Zapobiega starzeniu się skóry, nawilża sprawia, że staje się bardziej elastyczna.
Olej migdałowy - otrzymywany jest podczas wyciskania nasion drzewa migdałowego. Zawiera proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Witaminy A i E zaliczane są do „witamin młodości”, które pozytywnie wpływają na jędrność i elastyczność skóry, opóźniając procesy starzenia. Witamina D chroni skórę od negatywnych czynników zewnętrznych, zaś witaminy z grupy B zapobiegają odwodnieniu komórek. Olej migdałowy zawiera również duże ilości kwasu linolowego i oleinowego, które zmiękczają naskórek i wzmacniają lipidową barierę ochronną skóry.
Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.